Get the latest price?

Zasilni dizelski generatorji imajo le 48-urno zmogljivost za napajanje jedrske elektrarne v Černobilu

09-03-2022

Dizelski generatorji v sili

Vojaški konflikt med Rusijo in Ukrajino je vstopil v 14. dan. Zgodovinski razlog za to je zelo zapleten. Upajmo, da se bo konflikt kmalu končal. Upam na miren svet!

"Celoten napajalni vod jedrske elektrarne Černobil in vsi njeni jedrski objekti, ki jih nadzoruje ruska vojska, je poškodovan," je 9. marca na Twitterju sporočil ukrajinski zunanji minister Dmytro Kuleba .

'Černobil je izgubil elektriko. Pozivam celotno mednarodno skupnost, naj nemudoma pozove Rusijo, naj preneha z ognjem in omogoči popravilom, da čim prej obnovijo oskrbo z električno energijo,« je dejal in poudaril, da imajo rezervni dizelski generatorji 48-urne zmogljivosti za napajanje elektrarne, nato pa hladilni sistemi se bodo ustavili, zaradi česar bo puščanje sevanja neizbežno.

Zasilni dizelski generatorji se uporabljajo, ko so jedrske elektrarne izklopljene iz omrežja. Zagotavljajo oskrbo z električno energijo za pomembne komponente, kot je sistem za hlajenje reaktorja – za zagotovitev nadzorovanega izklopa reaktorja. Ti generatorji bi morali izpolnjevati in presegati standarde jedrske kakovosti, opravili pa bodo stroga tipska testiranja in potresno kvalifikacijo. 

Rezervni dizelski generatorji

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)