Get the latest price?

9 nasvetov za pravilno vzdrževanje dizelskega generatorja

27-06-2021

Tako kot druga običajna mehanična oprema tudi dizelski agregati zahtevajo vsakodnevna popravila in vzdrževanje. Naslednjih 9 nasvetov vam lahko pomaga, da podaljšate življenjsko dobo dg in naredite postopek lažji.

1. Redni splošni pregled dizelskega generatorja

Med delovanjem dizelskega generatorja je treba nadzorovati morebitno puščanje, ki lahko povzroči nevarne nesreče, vključno s spremljanjem izpušnega sistema, sistema za gorivo, enosmernega električnega sistema in alternatorja. Delovanje dg enote povzroči vibracije, ki lahko sčasoma povzročijo ohlapnost ali celo odpad vijakov ali drugih delov na določenem območju telesa. Redno je treba preverjati, ali je zgoraj omenjeno kaj zrahljanega ali odpadajočega.

vzdrževanje generatorja

2.  Sistem za mazanje

Mazalni sistem agregata je zelo pomemben. Ima vlogo mazanja, hlajenja in čiščenja gibljivih delov dg garniture, hkrati pa tudi vlogo tesnjenja, da prepreči rjavenje površin nekaterih delov. Pred zagonom motorja je običajno treba z merilno palico preveriti nivo olja v motornem olju. Raven olja mora biti čim bližje celotni skali. Olje in filter je treba redno menjavati. 500 obratovalnih ur je priporočeno običajno vzdrževanje in čas menjave olja, vendar lahko nekatere posebne priložnosti zahtevajo krajši ali daljši čas vzdrževanja. Če morate dodati ali zamenjati olje, dodajte olje enake kakovosti in blagovne znamke, kolikor je le mogoče. Najbolje je, da kupujete maziva, ki ustrezajo OEM-specifikacijam.

dg nastavljen

3.  hladilni sistem

Občasno preverite nivo hladilne tekočine, ko enota ne deluje (ko je motor hladen). Ko se motor hladi, odstranite pokrov hladilnika in preverite, ali je hladilnik poln. Hladilno sredstvo je lahko voda, sredstvo proti zmrzovanju ali drugi dodatki za hladilno sredstvo ali njihova mešanica. Vsak dan preverite ovire na zunanji strani radiatorja in odstranite vso umazanijo ali tujke, da se izognete poškodbam hladilnega telesa.

4.  Sistem za gorivo

Dizelsko gorivo je v enem letu izpostavljeno onesnaženju in koroziji, zato je zelo priporočljivo redno izvajanje generatorja, da se porabljeno gorivo porabi, preden se razgradi. Filtre za gorivo je treba izprazniti v določenih intervalih zaradi vodne pare, ki se nabira in kondenzira v posodi za gorivo. Če se gorivo ne uporabi in zamenja v treh do šestih mesecih, bodo morda potrebni redni testi in poliranje goriva. Preventivno vzdrževanje mora vključevati redni splošni pregled, ki vključuje preverjanje nivoja hladilne tekočine, nivoja olja, sistema za gorivo in sistema za zagon. Cevi in ​​cevi hladilnika polnilnega zraka je treba redno pregledovati glede puščanja, lukenj, razpok, umazanije in ostankov, ki bi lahko ovirali rebra ali ohlapne povezave. Po potrebi med vzdrževanjem zamenjajte filtre za gorivo in ločilo vode za gorivo.

5.  Pregled baterij

Šibke ali premalo napolnjene zagonske baterije so pogost vzrok za napake v stanju pripravljenosti. Akumulator mora biti popolnoma napolnjen in dobro vzdrževan, da se z rednimi preskusi in pregledi ne bo zmanjševalo, da se ugotovi trenutno stanje akumulatorja in se izognejo morebitnim zagonom generatorja. Prav tako jih je treba očistiti; in specifično težo in ravni elektrolitov v bateriji pogosto preverjamo. Preverite, ali so sponke oksidirane ali ohlapne.

rezervni napajalni sistemi

6. Rutinska vaja za motor

Redna vadba ohranja mazanje delov motorja in preprečuje oksidacijo električnih kontaktov, porabi gorivo, preden se poslabša, in pomaga zagotoviti zanesljiv zagon motorja. Priporočljivo je, da se vaja motorja izvaja vsaj enkrat na mesec, in sicer najmanj 30 minut, obremenjenih do najmanj ene tretjine nazivne tablice.

7.  Izpušni sistem

V primeru puščanja vzdolž izpušne cevi, ki se običajno pojavi na priključnih mestih, zvarih in tesnilih, ki jih mora nemudoma popraviti usposobljen tehnik. Vedno se prepričajte, da so vaše enote na servisu, še posebej 24 ur pred uporabo generatorjev. Za pripravljene generatorje morate svoje enote servisirati v povprečju 150 ur. Če se generator nenehno uporablja, se ure povečajo veliko hitreje in v bolj rednih intervalih.

8.  Pregled električne napeljave

Preverite, ali je električna napeljava vsakega dela celotnega agregata ohlapna ali pada, na primer ožičenje znotraj krmilne omare, tovorna napeljava na koncih sponk, nekaj ožičenja z različnimi deli ohišja motorja, naprave za zaustavitev v sili itd. .

vzdrževanje generatorja

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)