Get the latest price?

Možni razlogi in rešitve, ko dizelski generatorji ne prenehajo delovati

02-06-2021

Običajno se bo ATS, ko se glavno omrežje obnovi, preklopil s terminala dizelskega agregata na omrežni terminal, nato pa bo dizelski generator še vedno deloval nekaj časa (običajno okoli 45-90s glede na nastavitev) . To je normalno. Dizelski generator se bo samodejno ustavil po ohladitvi za to obdobje. Toda včasih ugotovimo, da enote ni mogoče izklopiti. S tem bomo govorili o možnih razlogih in rešitvah, ko dizelski agregat ne preneha delovati.

 

1. Okvara elektromagnetnega ventila

Rešitev: Če magnetni ventil dg kompleta ne deluje, lahko preverite, ali je ožičenje pravilno. Po potrebi zamenjajte magnetni ventil.

dg kompletine prenehajo teči

2. Napaka guvernerja

Rešitev: Če enote ni mogoče izklopiti zaradi okvare regulatorja dizelskega motorja, poiščite strokovno vzdrževalno osebje, ki bo rešilo to težavo, ali zamenjajte regulator.

3. Napaka pri delovanju

Rešitev: nekdo lahko izklopi stikalo za vklop (ali stikalo na tipki), preden pritisnete gumb za zaustavitev na krmilniku. V tem primeru preprosto sledite običajnemu postopku, najprej pritisnite gumb za ustavitev in nato izklopite stikalo za vklop (ali stikalo za ključ).

4. Filtri za gorivo in zrak so blokirani

Rešitev: Redno jih preverjajte in zamenjajte.

5. Napaka krmilnika

Rešitev: Preverite in popravite krmilnik enote v skladu z navodili za uporabo krmilnika.


Po potrebi pritisnite gumb za zaustavitev sili. To bo ustavilo generator (razen če je nekdo onemogočil povezavo ali če je ožičenje ohlapno).

dg kompleti


Poletje na severni polobli se bliža in temperatura narašča. Pogostost dizelskih generatorjev se bo povečala. V običajnih časih moramo opraviti potrebna vzdrževalna dela za dizelske agregate, tako da se z uporabo dizelskih generatorjev ne bo mudilo in povzročilo takšno ali drugačno okvaro.

1. Redno pregledujte in vzdržujte dizelske agregate. Redno skrbno preverjajte in prilagajajte zračnost ventila, tlak vbrizga goriva, čas dobave goriva ali drugo in takoj odstranjujte vodni kamen in umazanijo na hladilni vodni ovojnici.

2. Pravočasno odstranite usedline ogljika. Ko dizelski motor deluje, ustrezni deli med procesom zgorevanja ustvarjajo visoko temperaturo, zaradi česar se pepel ogljikov polimer oprime ventila, sedeža ventila, vbrizgalnika goriva, vrha bata itd. Če ga ne očistite pravočasno, se poveča poraba goriva. in resno vplivajo na normalno delovanje dg sklopov.

3. Po uporabi redno odstranjujte nekatere minerale ali nečistoče, ki se nalagajo na dnu posode. Če ga ni mogoče redno čistiti, lahko vpliva na normalno delovanje bata in glave za vbrizgavanje goriva, kar povzroči nepravilen čas dobave goriva, neenakomerno oskrbo z gorivom, slabo atomizacijo goriva itd., Kar povzroči povečano prostornino goriva.

4. Vzdrževajte določeno temperaturo vode. Temperatura hladilne vode dizelskega motorja se vzdržuje na približno 45 do 65 stopinj. Prenizka temperatura vode bo povzročila nepopolno zgorevanje dizelskega goriva in povečala obremenitev samega stroja. Hladilna voda ne sme zlorabljati odplak, blatne vode ali deževnice.

5. Ne preobremenjujte. Preobremenitev povzroči, da precejšen del dizelskega goriva postane dim, zaradi česar ni učinkovito, poveča se poraba goriva in skrajša življenjska doba povezanih delov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)