Get the latest price?

Baterije za dizelske generatorje

15-05-2021

Baterije so bistveni del zagonskega sistema za dizelski agregat. Baterije so tako pomembne za delovanje generatorja, da je baterija pogosto prva stvar, ki jo serviser preveri, ko generator odpove. Najpogostejši razlog za okvaro generatorja je pokvarjena baterija. Ta članek bo predstavil nekaj informacij o vlogah baterij, vrstah, povezavi, polnjenju, vzdrževanju, ionih itd.

 

Vloge baterij

Glavna vloga baterije (ali baterij) dizelskega generatorja je zagotoviti zagonsko moč za zaganjalnik dizelskega motorja in zagnati dizelski generator. Ko dizelski generator začne delovati, bo dizelski generator ustvaril lastno električno energijo za oskrbo z električno energijo povezanih sistemov in komponent.

Poleg zagonske moči lahko baterije zagotovijo tudi:

Napajanje digitalne nadzorne plošče

Napajanje za spremljanje električne energije ali ali gorivo, motorno olje, hladilna tekočina in drugi pogoji izpolnjujejo zahteve za zagon pred zagonom

Moč za vzbujanje (nekateri generatorji zahtevajo ročno vzbujanje po zagonu)

Napajanje majhnih motorjev ali naprav, ki delujejo na enosmerni tok

Napajanje sekundarnih ali redundantnih baterij ali agregata (če obstaja).

Generatorska baterijaDC baterija

 

Vrste baterij

Večina kompletov dg uporablja standardne svinčeve baterije. Na voljo sta dve vrsti baterij:

Brez vzdrževanja – pogosto imenovana zaprta baterija. Ni mogoče dodati elektrolita ali preveriti specifične teže baterije.

Konvencionalne – celice imajo posamezne pokrovčke za polnjenje in testiranje elektrolita.

Velikost baterije je odvisna od velikosti nabora dg in katere komponente baterija potrebuje za napajanje ter velikost je pomembna za pravilno delovanje. Pred nakupom je pomembno preveriti vse specifikacije baterije. Naslednji koraki vam bodo pomagali pri nakupu:

Prepričajte se, da je vrsta baterije odobrena za uporabo (visoka temperatura, nizka temperatura, nevarna atmosfera itd.).

Za priporočila glede baterije preverite specifikacije proizvajalca generatorskega agregata.

Če je baterija na voljo, primerjajte nameščeno baterijo s specifikacijami proizvajalca. Če nameščena baterija presega specifikacije proizvajalca, izberite nameščeno baterijo.

Preglejte podatke iz raziskav, da zagotovite točnost in nakup.

 

Priključitev baterij

Dva ali več 12 VDC (odvisno od trenutnih zahtev) sta povezana zaporedno. Manjše konfiguracije zahtevajo 12 VDC in lahko uporabljajo eno ali več baterij. Če je potreben drugi komplet baterij, jih priključite vzporedno. Za pogoste konfiguracije priključkov baterije glejte spodnji diagram:

12V/24V baterija

 

Polnjenje baterij 

Za zagotovitev, da se dg set zažene na zahtevo, mora biti baterija vedno vzdrževana in popolnoma napolnjena. Večina današnjih sistemov ima nameščen polnilec. Pri starejših generatorskih sklopih brez možnosti polnilnika baterij, ko napetost pade pod minimalno napetost, je treba uporabiti prenosni polnilnik. Nekatere možnosti polnjenja vključujejo:

Polnilnik baterij je nameščen, vendar ga je treba aktivirati ročno, običajno se samodejno izklopi, ko je baterija napolnjena. Po končanem polnjenju je treba polnilec ročno izklopiti.

Polnilnik baterij je priključen na elektronski krmilni sistem. Postopno polnjenje na zahtevo s funkcijo samodejnega izklopa.

Sistemi z več generatorji imajo lahko baterije. Odvisno od uporabe imajo lahko ti sistemi:

a. Alarmni in nadzorni sistemi v lokalnih in oddaljenih prostorih

b. Uporabite pretvornik za pretvorbo izmeničnega toka v enosmerni, da dosežete polnjenje baterije

c. Uporabite pretvornik, da spremenite enosmerni tok v izmenični, da izdate alarme in navodila.

 

Vzdrževanje baterij

Preverite nivo vode v bateriji

Med uporabo, ne glede na to, ali motor teče ali je ustavljen (s pomožnim polnilnikom akumulatorja za vzdrževanje napolnjenosti), se raven tekočine v akumulatorju ponavadi zmanjša. Nizka raven tekočine poškoduje baterijo, zato bodite pozorni na ta vidik in dodajte destilirano vodo, kadar koli je to potrebno.

Čiščenje in privijanje sponk akumulatorja

Delovanje povzroči nastanek vrzeli med sponkami/poli baterije, kar povzroči oksidacijo med njimi. Zato jih je priporočljivo vzdrževati zelo tesne in čiste ter jih namazati z vazelinom ali zaščitnim sredstvom proti oksidaciji.

Preverite napetost

Redno izvajajte teste, pri katerih priključite pozitivni in negativni pol na multimeter v položaju enosmerne napetosti. Rezultat ne sme biti nižji od 12 V, ker v nasprotnem primeru akumulator ne bo mogel napajati enosmernega električnega dela generatorja in sčasoma niti ne bo mogel napajati zaganjalnika, da bi ga zagnal. . V tem primeru je najbolje, da zamenjate baterijo.

Pogosto zaganjajte generator

Predolgo delovanje generatorja škoduje akumulatorju. Občasno morate zagnati generator.

Generatorska baterijaDC baterija 


ionskih baterij

Toliko je baterij za vaš ion. Pri nakupu baterije pri prodajalcu je pomembno upoštevati razmerje med ceno in zmogljivostjo. Nekatere stvari, ki jih je treba upoštevati, so:

Zagotovite, da je baterija primerna za uporabo. Upoštevajte temperature okoliškega zraka, zahteve po moči generatorja in priporočila proizvajalca.

Primerjava trenutno nameščene baterije s specifikacijami proizvajalca. Sprejemljive so nameščene baterije, ki presegajo specifikacije proizvajalca.

Upoštevanje življenjske dobe baterije, ki jo je navedel proizvajalec baterije, cene v primerjavi z zmogljivostjo baterije in garancije.

Razpoložljivost baterije na vašem območju.

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)