Get the latest price?

Nekaj ​​osnov o avtomatskem regulatorju napetosti alternatorja (AVR)

27-07-2021

Kaj je avtomatski regulator napetosti alternatorja (AVR)?

Avtomatski regulator napetosti (AVR) je elektronska naprava, ki služi za uravnavanje in vzdrževanje izhodne napetosti alternatorja pri nastavljeni vrednosti. To bo poskušal storiti, ko se spremeni obremenitev alternatorja ali delovna temperatura. AVR je del vzbujalnega sistema alternatorjev.


AVR (samodejni regulator napetosti) v alternatorju ni samo za stabilizacijo izhodne napetosti električnega alternatorja, ampak ima tudi različne druge funkcije, kot so:

a.       Kot naprava za prilagajanje izhodne napetosti (izhodne napetosti) alternatorja.

b.       Kot stabilnost in regulator padajoče napetosti za alternatorje, ki delujejo vzporedno (sinhroni alternator).

c.       Kot varnostni sistem nad napetostjo (Over Voltage) in obremenitvijo ali nadtokom (Over Current), ki se pojavi v alternatorju.

Generator AVR


Kje se da dobiti  AVR?

Na splošno bo AVR priložen AC alternatorju, ki ga dobavi proizvajalec alternatorja. Kot vemo, so trenutno največji proizvajalci alternatorjev za komplete dg Stamford AVK, Leroy Somer, Mecc Alte, WEG, ABB itd. Dobavljeni model bo odvisen od alternatorja in vseh dodatkov, ki so nanj nameščeni, kar bo morda zahtevalo drugačen AVR . Primer takega dodatka bi bil PMG ali pomožno navitje. Dobite ga lahko tudi pri dobaviteljih dg set ali  dobaviteljih rezervnih delov.


Kakšna je lokacija AVR v alternatorju?

Običajno se alternator AVR nahaja na enem od treh mest.

a.       V glavni krmilni omarici alternatorja.

b.       V priključni omarici alternatorja.

c.       Lahko se nahaja (običajno le pri zelo majhnih prenosnih enotah) pod zadnjim pokrovom alternatorja.

 

Kako deluje AVR?

Nadzoruje izhod tako, da zazna napetost iz sponk alternatorja in jo primerja s stabilno referenco. Nato se tok polja prilagodi s povečanjem ali zmanjšanjem pretoka toka do statorja vzbujevalnika z uporabo signala napake, kar posledično povzroči nižjo ali višjo napetost na sponkah glavnega statorja.

 

Kako izgleda AVR?

Obstaja veliko znamk AVR, vendar so vsi AVR videti neverjetno podobni. Nekoliko se razlikujejo po velikosti in barvi, vendar imajo vse podobne lastnosti. Spodaj je nekaj AVR-jev različnih znamk:

Alternator AVRAvtomatski regulator napetostiGenerator AVRAlternator AVR

 

Kaj se zgodi, če alternator AVR odpove?

Če AVR na alternatorju odpove, bo alternator izgubil vzbujanje. Ta izguba vzbujanja bo povzročila nenaden padec napetosti na alternatorjih in ta izguba napetosti bi morala povzročiti, da se alternator izklopi zaradi napake pod napetostjo. Če alternator nima nastavljene zaščite pred prenizko napetostjo, lahko alternator še naprej deluje, kar lahko povzroči resne poškodbe povezane opreme.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)