Get the latest price?

Nadzorna plošča dizelskega generatorja

30-07-2021

Nadzorna plošča pripada krmilnemu sistemu dizelskega generatorja, ki krmili in ščiti enoto za nastavitev dg. Nadzorna plošča je običajno skupina zaslonov (krmilnik, merilniki in števci), ki prikazujejo meritve različnih parametrov, kot so napetost, tok, frekvenca, temperatura vode, tlak olja ali nivo goriva itd. Običajno je opremljena z gumbi ali stikali, ki pomagajo za delovanje generatorja. Nadzorne plošče je mogoče kombinirati tudi s stikalom za samodejni prenos (ATS) za ohranjanje neprekinjenosti električne energije.

 

Ti števci in merilniki ter krmilnik so nameščeni v kovinskem ohišju, običajno prašno lakirano ali barvano proti koroziji, za zaščito pred dežjem ali snegom. Običajno obstajata dva načina namestitve: 1) plošča je lahko nameščena na ohišju samega dizelskega agregata, ki je običajno na strani alternatorja. Lahko so nameščeni na polici ali stenski ob generatorju, kar je običajno v ohišju ali v notranjih aplikacijah, kot je podatkovni center; 2) ali pa so nameščeni na osnovi dizelskega generatorja, ki ima blazinice, odporne proti vibracijam, ki pomagajo izolirati nadzorno ploščo pred udarci. So popolnoma ločeni od alternatorja in so običajno dovolj veliki, da stojijo sami.

Nadzorna plošča generatorjaKrmilnik generatorjaNadzorna plošča generatorjaKrmilnik generatorja


Nadzorna plošča lahko spremlja kritične funkcije motorja, kot sta tlak olja in temperatura hladilne tekočine, ter ugasne motor generatorja, da ga zaščiti pred poškodbami. Nadzorna plošča lahko manipulira vnosom s senzorji, da pomaga enoti genset upravljati sama. Naprednejša je nadzorna plošča, več stvari lahko spremlja. Nekatere nadzorne plošče imajo vgrajene zaslone, tako da lahko upravljavec vizualno preveri delovanje dizelskega generatorja. Nekateri imajo možnost oddaljene komunikacije (na podlagi vgrajenega modula WI-FI ali SIM kartice), da opozorijo osebje na težavo


Enote nadzorne plošče običajno oblikuje in proizvaja proizvajalec vaših kompletov dg. Večina dizelskih generatorjev ima vgrajene nadzorne plošče, ki so vgrajene v izdelek.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)