Get the latest price?

Nekaj ​​o alternatorjih kompletov Dg

28-01-2021

Alternator je nepogrešljiv del dg kompleta. Alternator se nanaša na mehansko napravo, ki pretvarja druge oblike energije v električno energijo. Poganja ga vodna turbina, parna turbina, dizelski motor ali druge pogonske naprave, da pretvori energijo, ki jo ustvari pretok vode, pretok zraka, zgorevanje goriva ali cepitev jedra v mehansko energijo in jo prenese na alternator. Nato ga alternator pretvori v električno energijo.

Genset alternatorji

Obstaja veliko oblik alternatorjev, vendar njihova delovna načela temeljijo na zakonu o elektromagnetni indukciji in zakonu o elektromagnetni sili. Zato je splošno načelo njegove konstrukcije: uporaba ustreznih magnetnih in prevodnih materialov za oblikovanje magnetnih vezij in vezij, ki med seboj izvajajo elektromagnetno indukcijo, da se ustvari elektromagnetna moč in doseže namen pretvorbe energije. Alternatorji so običajno sestavljeni iz statorjev, rotorjev, končnih pokrovov in ležajev. Stator je sestavljen iz jedra statorja, navitja žičnega paketa, dna in nekaterih strukturnih delov. Rotor je sestavljen iz navitja jedra rotorja (ali magnetnega pola, magnetnega jarma), varovalnega obroča, sredinskega obroča, drsnega obroča, ventilatorja in vrtljive gredi. Stator in rotor alternatorja sta povezana in sestavljena z ležajem in končnim pokrovom,

Stamfordov alternator

Obstaja veliko vrst alternatorjev. Načeloma jih delimo na sinhrone alternatorje, asinhrone alternatorje, enofazne in trifazne. Po načinih proizvodnje jih delimo na parno turbinski alternator, hidroelektrični alternator, dizelski alternator, bencinski alternator itd. Z energetskega vidika jih delimo na toplotne alternatorje, hidroelektrarne itd.


Zgodovina alternatorjev.

Leta 1832 je Hippolyte Pixii (Francoz) izumil ročno gnani enosmerni alternator. Načelo je ustvariti inducirano elektromotorno silo v tuljavi z vrtenjem trajnega magneta za spremembo magnetnega toka in to elektromotorno silo oddati kot enosmerno napetost.

Leta 1866 je Siemens (Nemčija) izumil samovzbujeni enosmerni alternator.

Leta 1870 je belgijski Gramme izdelal obročasto armaturo in izumil alternator obročne armature. Ta alternator uporablja vodno moč za vrtenje rotorja alternatorja. Po večkratnih izboljšavah je leta 1875 dosegel izhodno moč 3,2 kW.

Leta 1882 je Gordon (ZDA) izdelal velikanski dvofazni alternator z izhodno močjo 447kW, višino 3 metre in težo 22 ton.

Leta 1896 je Teslin dvofazni alternator začel obratovati v elektrarni Niagarski slapovi. izmenični tok s 3750kW in 5000V je bil poslan v 40 kilometrov oddaljeno mesto Buffalo.

Leroy Somer Alternator


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)