Get the latest price?

Južna Afrika razglasila stanje katastrofe zaradi električne krize

03-03-2023

Kriza električne energije

9. februarja po lokalnem času je južnoafriški predsednik Ramaphosa kot odgovor na krizo električne energije in z njo povezane posledice v Cape Townu, zakonodajni prestolnici, razglasil stanje katastrofe po vsej državi, ki je začelo veljati takoj.

"Smo v primežu globoke energetske krize," je dejal Ramaphosa v svojem letnem govoru o stanju naroda v parlamentu v Cape Townu. "Kriza se je postopoma razvila in prizadela vse dele družbe. Ukrepati moramo, da zmanjšamo vpliv krize na kmete, mala podjetja, našo vodno infrastrukturo in naše prometno omrežje."

Oskrba z električno energijo v Južni Afriki je že dlje časa nestabilna, občasno prihaja do manjših izpadov elektrike. V zadnjem času so obsežni rotirajoči izpadi električne energije postali vse daljši, tovarne so bile zaprte, stanovanjski uporabniki pa se soočajo celo z izpadi električne energije do 12 ur na dan.

Svetovna banka je objavila poročilo, v katerem navaja, da naj bi trg baterijskega shranjevanja energije v Južni Afriki v naslednjih desetih letih hitro rasel, rast povpraševanja po baterijskem shranjevanju energije v Južni Afriki pa je predvsem posledica preobrazbe energetskega sistema države. , vključno z uvedbo več obnovljive energije in spodbujanjem povpraševanja v industriji električnih vozil.

Dizelski generatorji so še vedno odlična izbira za lajšanje krize. Imajo že nekaj drugih ukrepov  za rešitev situacije, vključno s programom odkupa presežne  električne energije  od zasebnih  proizvajalcev 

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)