Get the latest price?

Uporaba in zamenjava motornega olja dizelskih generatorjev

16-01-2021

Da bi dizelski agregat normalno deloval, moramo biti pri menjavi motornega olja za dizelski agregat pozorni na naslednje točke:

 

1. Izberite pravo motorno olje

Na splošno bo proizvajalec pripravil priročnik za vsak dizelski agregat. In v priročniku bo navedena splošna vrsta motornega olja, uporabljenega za dg set. Če ni v skladu z zahtevanim oljem v priročniku, lahko kupimo olje podobnih vrst ali znamk. Zaradi dizelskih agregatov, ki jih poganjajo dizelski motorji, je za ione motornega olja potrebno olje dizelskega motorja. Ne uporabljajte bencinskega motornega olja.

 Cummins Diesel Generator

2. Nadzirajte prostornino motornega olja

Pred vsakim zagonom preverite nivo olja in se prepričajte, da je nivo olja v območju, ki ga določa ravnilo. Ko je raven olja prenizka, je podlogo enostavno zažgati in potegniti valj. V tem času pravočasno dodajte olje do določenega obsega. Ko je nivo olja previsok, motorno olje zlahka vstopi v valj, v zgorevalni komori se bo nabiral ogljik, batni obročki se bodo držali, izpušni plini pa bodo oddajali modri dim. Takrat preverite, ali v olju vsebuje vodo ali pušča gorivo, ugotovite vzrok, odpravite napako in zamenjajte olje.

 vzdrževanje dizelskega motorja

3. Nastavite tlak motornega olja

Vsak tip dizelskega motorja ima svoj določen tlak olja. Ko se motor zažene pri nazivni vrtilni frekvenci ali srednji hitrosti, se mora tlak olja v 1 minuti zvišati na določeno vrednost, sicer je treba ugotoviti vzrok. Običajno imajo dizelski generatorji vijake za nastavitev tlaka olja, lahko jih prilagodimo glede na različne specifikacije.

Če je tlak olja previsok, lahko oljni krog pušča in poči; če je tlak olja prenizek, bo oskrba z oljem slaba, kar bo povzročilo slabo mazanje in večjo obrabo dizelskega motorja. Podobno bo prenizka ali previsoka temperatura olja prinesla tudi škodljive posledice. Previsoka temperatura olja bo povzročila oksidacijo in poslabšanje motornega olja, manjšo viskoznost, nezanesljivo mazanje in povečano obrabo delov; če je temperatura olja prenizka, se bo povečala viskoznost, povečala se bo odpornost na trenje in učinek hlajenja olja bo slab.

 

4. Preverite kakovost motornega olja

a) Med segrevanjem motorja preverite mehanske nečistoče v olju, za pregled vzemite merilno palico za olje. Če so na tehtnici drobni delci ali črta vodnega kamna ni vidna, to pomeni, da je v olju preveč nečistoč. Olje je treba zamenjati in očistiti oljni filter.

b) Za preverjanje viskoznosti olja ga običajno privijemo na prst. Če je občutek lepljivosti in raztegnjenosti, to pomeni, da je viskoznost olja ustrezna, sicer pa viskoznost olja nezadostna. Natančna metoda nadzora je uporaba viskozimetra za merjenje.

 

5. Menjajte motorno olje in redno čistite mazalni sistem

 

6. Redno zamenjajte element oljnega filtra ali oljni filter

Redno menjavajte ali čistite filtrirni element in zaslon filtra ter bodite pozorni na čiščenje oljnega kroga. Za filtrirne elemente in filtrirne elemente različne kakovosti in okolja uporabe je cikel zamenjave teh materialov drugačen. Poleg sklicevanja na določeno življenjsko dobo samega izdelka, med vzdrževanjem in vzdrževanjem mazalnega sistema, če se kakovost olja poslabša ali se zaradi olja poslabša delovno stanje dizelskega motorja, preverite, ali je filtrirni element ali filter je treba zamenjati.

Motorno olje se bo po določenem času poslabšalo in ga ni mogoče ponovno uporabiti. Običajno je treba olje, element oljnega filtra ali oljni filter zamenjati v 50 urah po novem stroju. Po vtekanju običajno zamenja olje vsakih 500 ur (motorji Cummins).

dizelsko motorno olje


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)