Get the latest price?

Ocena moči dizelskih generatorjev

08-01-2021

Ko morajo ljudje kupiti agregate, je najprej treba upoštevati poseben namen. Namen določa, koliko moči potrebuje generator. Vendar pa obstaja več razdelkov te "moči" in pomen vsake je treba razumeti, da bi bolje vodili ion ustreznih generatorjev. Splošna delitev je naslednja:

 

Napajanje v stanju pripravljenosti

Generatorski agregati v stanju pripravljenosti so najpogosteje uporabljeni generatorji. Uporabljajo se predvsem za zagotavljanje napajanja v sili za omejen čas med izpadi električne energije. Pri uporabi rezervnega agregata generator nima vgrajene preobremenitvene funkcije. Zato mora preobremenitvena zmogljivost pri načrtovanju upoštevati več stroškov opreme, več obratovalnih stroškov in večja vzdrževalna dela. Nazivno moč rezervne skupine motorjev je treba določiti kot največji 80-odstotni faktor obremenitve, letni čas delovanja pa je približno 200 ur.

dg kompleti


Prime Power

Generatorske garniture z glavno močjo se uporabljajo predvsem v primerih, ko ni oskrbe z električno energijo ali kadar pride do dolgotrajnega izpada električne energije.

Ta moč ima naslednji dve kategoriji:

 

1) nedoločen čas delovanja

Največja nazivna moč se nanaša na največjo moč, do katere je mogoče dostopati neomejeno število ur na leto pri spremenljivih nastavitvah obremenitve. V katerem koli 250-urnem obratovalnem obdobju spremenljiva obremenitev ne sme presegati 70% povprečne nazivne moči. Če motor deluje s 100-odstotno glavno močjo, število ur na leto ne sme presegati 500. Izogniti se je treba situaciji preobremenitve, vendar lahko v 12-urnem obratovalnem ciklu v 1 uri dosežemo 10-odstotno preobremenitev.

 

2) Omejen čas delovanja

V nespremenljivih pogojih obremenitve lahko glavno napajanje uporabljate omejeno število ur. Omejeno primarno napajanje se uporablja v primerih, ko se pričakuje izpad električne energije, na primer načrtovano zmanjšanje električne energije. Motor v generatorju lahko obratuje 750 ur na leto pri moči, nižji od največje nazivne moči. V teh pogojih nikoli ne prekoračite glavne nazivne moči. Končni uporabniki se morajo zavedati, da bo nenehna velika obremenitev skrajšala življenjsko dobo katerega koli motorja.

 

Neprekinjena moč

Neprekinjena moč se uporablja za aplikacije, ki vsako leto neomejeno uro napajajo s 100% konstantno obremenitvijo. Neprekinjene napajalne enote se najpogosteje uporabljajo v aplikacijah, ki jih ni mogoče priključiti na omrežje. Takšne aplikacije vključujejo rudarstvo, kmetijstvo, otoke ali vojaške operacije itd

glavni in pripravljeni generator

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)