Get the latest price?

Strukture, značilnosti in kategorije dizelskih generatorjev

30-11-2020

Kompleti dizelskih generatorjev - zgradbe, lastnosti in kategorije 

 

Danes se naučimo nekaj osnov o dizelskih agregatih

1. Strukture dizelskih generatorjev

Na kratko, dizelski agregat (znan tudi kot dizelski agregat) je kombinacija dizelskega motorja z električnim generatorjem (pogosto alternatorjem), ki je v podnožju povezan z regulacijskim sistemom in drugimi elementi za proizvodnjo električne energije. Redna struktura dizelskega generatorja je naslednja:

Zgradba dizelskih generatorjev

2. Značilnosti dizelskih generatorjev

1) Širok razpon moči za eno dg enoto

Moč na dg enoto je lahko od enega do tisoč. Širok razpon moči lahko zadovolji potrebe po energiji za različne namene (na primer marine, zgradbe, tovarne, rudarstvo, vojaški objekti, bolnišnice, banke, stanovanjska uporaba itd.). Ljudje lahko na podlagi dejanskih potreb kupijo eno dg ali več dg enot v stanju pripravljenosti ali glavnem napajanju.

2) Enostaven za namestitev

V primerjavi s hidravličnimi turbinskimi generatorji in generatorji parne električne energije so dizelski agregati in njihova podporna oprema običajno kompaktne strukture in majhne teže, kar zahteva le majhen prostor za vgradnjo. Mesto postavitve je mogoče hitro in poceni zgraditi. Ni potrebe po veliki količini vode ali velikem prostoru.

3) Visoka toplotna učinkovitost in nizka poraba goriva

Dizelski motor ima najvišjo toplotno učinkovitost med toplotnimi motorji. Učinkovita toplotna učinkovitost je lahko med 30% in 46%. Poraba goriva dizelskega agregata je temu primerno nizka.

4) Hiter zagon in doseganje polne moči

Ponavadi traja le nekaj sekund, da zaženete dizelski agregat. V posebnih pogojih lahko dizelska naprava doseže polno moč v eni minuti. V običajnih pogojih lahko dizelska naprava doseže polno moč (polna obremenitev) v približno 5 - 30 minutah. Pri parnem generatorju električne energije običajno traja 3 - 4 ure, da doseže polno moč. V skladu s tem je tudi postopek zaustavitve dg kratek in hiter. Zagon in zaustavitev je mogoče pogosto izvesti v kratkem času, kar je kot nalašč za napajanje v stanju pripravljenosti ali v sili.

5) Enostaven za vzdrževanje in popravilo

Zahteva le nekaj operaterjev, ki ga upravljajo in vzdržujejo med obratovanjem.

6) Nizki splošni stroški

V primerjavi s hidroenergijo, vetrno energijo, sončno in jedrsko energijo so splošni stroški izdelave dizelskega agregata in električne energije najnižji. Z očitno prednostjo.

 

3. Kategorije dizelskih generatorjev

1) Razvrščeno po aplikacijah

a) Glavna poraba energije

Glavna moč zahteva dolgo časa. Običajno bodo tovrstne dg enote postavili na območje daleč od omrežja ali v bližini industrijskih in rudarskih podjetij, da bodo zadovoljili svoje potrebe po električni energiji za gradnjo, proizvodnjo in porabo gospodinjstev. Kapaciteta moči za to vrsto je običajno velika.

b) Uporaba napajanja v stanju pripravljenosti (rezervno napajanje)

Običajno uporabniki dobijo električno energijo iz omrežja. Ko se glavno omrežje izklopi zaradi razvrščanja električne energije ali drugih razlogov, bo dizelska agregata zagotovila osnovne zahteve uporabnikov glede proizvodnje in bivanja. Podobne situacije veljajo za tovarne, bolnišnice, letališča, radijske postaje itd.

c) Zasilna poraba električne energije

Za naprave, ki ne morejo prekiniti elektrike ali lahko povzročijo velike izgube ali nesreče, ljudje običajno kupijo dizelski agregat v sili, da jih podpirajo. Kot so sistem za gašenje požara v visokih stavbah, avtomatska proizvodna linija, komunikacijski sistem itd.

d) bojna pripravljenost

Z nekaterimi zaščitnimi zmogljivostmi so tovrstne genske enote dg v glavnem za civilno obrambo ali državne obrambne objekte.

2) Razvrščeno po načinu nadzora in načinu zagona

a) Dizelski agregati z ročnim zagonom

S celotnim paketom osnovnih merilnikov in luči za spremljanje delovanja se ta tip dizelskih agregatov zažene ročno. Monitor in nadzor potrebujejo uporabnike, da so v bližini enote.

b) dizelski agregati s samodejnim zagonom

S posebnim mikroračunalniškim krmilnikom se samodejno zažene in zažene genset. Ko se glavno napajanje prekine, se generator zažene in samodejno priključi na nalaganje. In ko se omrežno napajanje vrne, se generator samodejno izklopi in odklopi, da se samodejno naloži in nato v stanje pripravljenosti.

c) Dizelski agregati na daljinsko upravljanje

Ko vse operacije in nadzor izvajate z daljinskim upravljalnikom, v bližini okrog enote za generiranje ne bodo potrebni operaterji. Lahko je pod inteligentnim upravljanjem.

3) Razvrščeno po obetih

a) Odprti dizelski agregati

b) Tihi dizelski agregati

c) dizelski agregat za priklopnik

d) avtomobilski dizelski agregati

e) dizelski agregati s kontejnerskim tipom

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)