Get the latest price?

Mazanje motorjev dizelskih generatorjev

05-02-2021

Ko deluje enota za nastavitev dg, vsak premikajoči se del dizelskega motorja deluje na drug del z določeno silo in neprekinjeno prihaja do hitrega relativnega gibanja. Pri relativnem premikanju mora površina dela povzročiti trenje in odrgnine. Ko dizelski motor deluje, neprekinjeno porablja gorivo za proizvodnjo toplote. Notranja temperatura je zelo visoka. Če se toplota ne odvede hitro in učinkovito, dizelski motor ne bo mogel neprekinjeno in zanesljivo delovati, mehanski sestavni deli pa se bodo v kratkem času obrabili in deformirali. Da bi zmanjšali odpornost proti obrabi in trenju ter hkrati ohladili motor in podaljšali njegovo življenjsko dobo, mora imeti motor sistem za mazanje.

Mazanje dizelskih motorjev

Mazivni medij motorja je motorno olje. Motorno olje ima funkcije mazanja, hlajenja, čiščenja, tesnjenja in preprečevanja rje. Ko motor deluje, motorna oljna črpalka neprekinjeno dovaja zadostno količino in primerno temperaturo čistega olja na torne površine vseh delov menjalnika in med tornimi površinami tvori oljni film, da doseže tekoče trenje, ki zmanjša trenje, poraba energije in obraba delov. Močno bo izboljšala zanesljivost in vzdržljivost motorja. Potem ko krožno motorno olje ohladi hladilna voda motorja, se olje zaradi previsoke temperature med obratovanjem ne bo poslabšalo, mehanske dele pa je mogoče dobro mazati in hladiti.

Ko dizelski motor nekaj časa deluje (kilometrina), bo motorno olje postopoma vključevalo nekatere kovinske nečistoče ali koloidne snovi, ki nastanejo zaradi propadanja motornega olja. Več kot je takih nečistoč, resnejša je poškodba visoko natančnih gibljivih delov. Filter motornega olja lahko učinkovito filtrira nečistoče, pomešane v olju. Zaradi omejene zmogljivosti (filtrirane nečistoče so izolirane v oljnem filtrirnem elementu) ga je treba v določenem obdobju zamenjati, da se doseže učinkovito filtriranje, sicer bo velika količina nečistoč še vedno vstopila v krog mazalnega olja motorja, kar bo pospešilo obraba mehanskih delov, v hujših primerih pa bo povzročila točkovanje cilindrov in zgorevanje puše.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)