Get the latest price?

Delovanje dizelskega generatorja

21-01-2021

Dizelski generator lahko deluje posamično. Vzporedno lahko delujeta dve ali več enot dg. Postopek pridobivanja več vzporednih nizov dg, ki se izvajajo vzporedno, se imenuje sinhronizacija. Enota dg ali več enot lahko deluje tudi vzporedno z omrežjem.

Delovanje posamezne enote je omejeno z nekaterimi pogoji. Če na primer njegova moč izpolnjuje zahteve glede pogojev velike obremenitve, bo to zmanjšalo ekonomsko učinkovitost med delovanjem z majhno obremenitvijo. Njegova enota pripravljenosti generatorja mora imeti enako moč kot tekoča enota. Več enot v vzporednem delovanju ali ena ali več enot, ki delujejo vzporedno z omrežjem, lahko povečajo zmogljivost oskrbe z električno energijo in izboljšajo zanesljivost napajanja. V tem primeru je potrebna samo ena enota dg v pripravljenosti, kar zmanjša zmogljivost enote v pripravljenosti. Za vzporedno izvajanje morajo biti izpolnjeni naslednji 4 pogoji:

a. Enake napetosti sponk;

b. Enake frekvence;

c. Dosledne faze;

d. Dosledna fazna zaporedja.

Poleg zgornjih 4 pogojev mora obstajati tudi sklop obratovalne zaščitne naprave, ki lahko samodejno in smiselno razporeja in prilagaja aktivno in jalovo moč, tako da so značilnosti regulacij frekvence in krivulje karakteristik napetosti med enotami navadno blizu, kar lahko zagotovi stabilnost in varnost dizelskega agregata ter stabilnost in varnost izhodne moči.

komercialni rezervni generator


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)