Get the latest price?

Kateri okoljski dejavniki lahko vplivajo na izhodno oceno dizelskih generatorjev?

31-10-2021

Kot vemo, so dizelski  generatorji običajno zasnovani tako, da najučinkoviteje delujejo na morski gladini ali blizu nje v pogojih standardne temperature in tlaka (STP). Poleg generatorjev so za optimalno delovanje pripravljene tudi vse druge naprave ali naprave. Vsaka nihanja v teh pogojih lahko povzročijo, da oprema deluje z nižjo učinkovitostjo. 

Okoljski dejavniki vplivajo na generatorje

Pri generatorjih lahko kakršna koli nihanja v pogojih STP poškodujejo in povzročijo padec izhodne ocene. V nekaterih skrajnih primerih lahko generator popolnoma preneha delovati. Za večino aplikacij so mnogi od teh dejavnikov relativno minimalni, razen če generator deluje na nadmorski višini nad 5000 čevljev ali če temperatura okolice ostane nad 100 stopinj Fahrenheita dalj časa. Posebno pozornost je treba nameniti kompenziranju teh vrst ekstremov, ki so podrobneje obravnavani v nadaljevanju.


Temperaturni pogoji okolice so zelo pomembni za normalen vžig in delovanje generatorja. Vsi generatorji, ne glede na gorivo, potrebujejo dovolj zraka za izgorevanje. Znižana raven zraka lahko povzroči napake pri zagonu. V dizelskem motorju se zrak in gorivo mešata skupaj. Stisnjen zrak se segreje in ko sta dosežena najvišja temperatura in tlak, se dizelsko gorivo vbrizga in nato vžge pod danimi pogoji. V generatorju na bencin se mešanica zraka in goriva takoj vnese skozi uplinjač in sproži iskra, ki vžge motor. V obeh primerih pa je za pravilen zagon in delovanje potreben ustrezen zrak.


Trije okoljski dejavniki, ki vplivajo na delovanje generatorja


1. Nadmorska višina

Na velikih nadmorskih višinah padec zračnega tlaka zmanjša gostoto zraka. To lahko povzroči težave pri zagonu generatorja, če se ne upošteva, saj je zrak ključen za vžig v kateri koli vrsti generatorja. Drugi dejavnik, na katerega vpliva, je razpoložljivost zunanjega zraka, ki olajša odvajanje toplote iz generatorja. Proces zgorevanja proizvaja veliko toplote, ki jo je treba izgubiti v okolje, da se temperatura motorja zniža. Na velikih nadmorskih višinah se zaradi nizke gostote zraka toplota razprši veliko počasneje kot na morski gladini, zaradi česar temperatura motorja nekaj časa ostane visoka. Pregrevanje motorja je v takih primerih pogosta težava.

 

2. Temperatura

Visoke temperature so povezane tudi z manjšo gostoto zraka in lahko povzročijo podobne težave pri vžigu zaradi nezadostnega dovoda zraka. To obremenjuje motor, da zagotovi lastno zasnovano moč. Vendar tega ne more storiti, ker ni dovolj kisika za gorenje. V mnogih od teh primerov se motor pregreje in včasih popolnoma sesede.

 

3. Vlažnost

Vlažnost je merilo vsebnosti vode v določeni prostornini zraka. V izjemno vlažnih pogojih vodna para v zraku izpodriva kisik. Nizke ravni kisika lahko poslabšajo vžig, ker je kisik element v zraku, ki se vžge, ko gorivo zgori v motorju.

dg set

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)