Get the latest price?

Načelo delovanja štiritaktnih dizelskih motorjev

20-12-2020

Načelo delovanja štiritaktnih dizelskih motorjev

 

Motor je vir energije generatorja. Motor generatorja je toplotna naprava, ki se imenuje termični motor. Termični motor s spremembo stanja delovne tekočine pretvori toplotno energijo, ki nastane pri zgorevanju goriva, v mehansko energijo.


Glede na število gibov batnega batnega gibanja motorja med delovnim ciklom je razdeljen na štiritaktne in dvotaktne motorje. Motor z notranjim zgorevanjem, pri katerem bat v enem delovnem ciklu vrti za štiri gibe, se imenuje štiritaktni batni bat z notranjim zgorevanjem, bat pa dvakrat, da zaključi delovni cikel, se imenuje dvotaktni batni motor z notranjim zgorevanjem . Dizelski agregati, ki jih trenutno izdelujemo, temeljijo na štiritaktnih dizelskih motorjih.

Delo štiritaktnega dizelskega motorja dopolnjujejo štirje postopki sesanja, stiskanja, zgorevanja in izpuha. Ti štirje procesi predstavljajo delovni cikel. Dizelski motor, pri katerem bat skozi štiri postopke zaključi delovni cikel, se imenuje štiritaktni dizelski motor. Podrobnosti, kot sledi:

Štiritaktni dizelski motorji

(1) Vnos

Bat se premika od zgornje mrtve točke do spodnje mrtve točke, izpušni ventil je zaprt in sesalni ventil se odpre. Gorljiva mešanica se vsesa v valj skozi sesalni ventil, dokler se bat ne premakne navzdol do mrtve točke spodaj.

(2) Stiskanje

Ročična gred se še naprej vrti in bat se premika od spodnje mrtve točke do zgornje mrtve točke. V tem času sta sesalni ventil in izpušni ventil zaprta, valj pa postane zaprta prostornina. Gorljiva mešanica se stisne, tlak in temperatura pa še naprej naraščata. Ko bat doseže zgornji zavor Stiskanje se konča, ko kliknete.

(3) Izgorevanje

Sesalni in izpušni ventil ostaneta zaprta. Ko je bat na kompresiji blizu zgornje mrtve točke (tj. Kota vnaprej vžiga), vžigalna svečka ustvari električno iskro za vžig gorljive mešanice. Po zgorevanju gorljive mešanice sprosti veliko toplote, zaradi česar temperatura plina in tlak v jeklenki močno naraste, potiskanje bata iz zgornje mrtve točke v spodnjo mrtvo točko, ročična gred se zavrti skozi priključni palica in mehansko delo je izhodno. Poleg vzdrževanja samega motorja se preostanek uporablja za zunanje delo. Ko se bat premika navzdol, se poveča notranja prostornina jeklenke, tlak plina in temperatura pa se zmanjšata. Ko se bat premakne v spodnjo mrtvo točko, se izgorevanje konča.

(4) Izpuh

Ko se izpuh šteje za konec dela, se izpušni ventil odpre, sesalni ventil je še vedno zaprt in tlak izpušnih plinov se uporablja za prosti izpuh. Ko bat doseže spodnjo mrtvo točko in se nato premakne v zgornjo mrtvo točko, bodo izpušni plini še naprej prisiljeni. Ko bat preide zgornjo mrtvo točko, se izpušni ventil zapre in izpušni hod se konča.

Ročična gred se še naprej vrti, bat se premika od zgornje mrtve točke do spodnje mrtve točke in začne se naslednji nov cikel. V vsakem delovnem ciklu bat vrne štiri gibe v zgornji in spodnji mrtvi točki, kar pomeni, da se ročična gred vrti za dva obrata.


Zaključek: Bat štiritaktnega dizelskega motorja vrti štiri gibe navzgor in navzdol (ročična gred se vrti za 180 ° na hod). V delovnem ciklu se ročična gred zavrti za 720, sesalni in izpušni ventil se enkrat odprejo in zaprejo, kar imenujemo štiritaktni motor.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)