Get the latest price?

Uporaba in uporaba dizelskih agregatov

03-12-2020

Dizelski generatorji so bili osnovni vir energije v številnih panogah. Ne glede na to, ali se uporabljajo za primarno napajanje, rezervno (rezervno) napajanje ali napajanje v sili, so dizelski agregati že vrsto let priljubljen ion. Dizelski agregati so tako vsestranski, da jih je mogoče uporabljati v več, različnih panogah. V spodnjih odstavkih bomo pokrili nekaj največjih in najpogostejših industrij, ki uporabljajo dizelske agregate.

 

Elektrarne

Dizelski generator Cummins

V nekaterih oddaljenih regijah (otoki, gorsko območje itd.) daleč od mest, ko električna energija iz glavnega omrežja ne doseže tja, se lahko ljudje vedno zanesejo na elektrarno, sestavljeno iz dizelskih agregatov. Običajno bo elektrarna kombinacija več dizelskih agregatov in elektrarne. Zahteve za izgradnjo takšne elektrarne dg so manjše kot pri drugih elektrarnah (hidroelektrarna, termoelektrarna itd.). Kot nalašč je za nekatere države ali regije z nizko ceno goriva.

Medtem pa so dizelski agregati lahko tudi pomožni lik pri drugih elektrarnah. Za primer vzemite   hidroelektrarne, da preprečite poplave ob izgubi električne energije iz glavnega omrežja, se lahko dizelski agregati uporabljajo za napajanje in nadzor prelivnih vrat. Najpomembneje je, da dizelski generatorji pomagajo elektrarnam, ki bodo morda morale izvesti postopek, imenovan blackstart, ki je postopek, ki po popolnem izpadu omrežja povrne energijo potrošnikom.

 

Poslovno (komercialno) poslovanje

Tovarna generatorjev

Za te poslovne lokacije obstaja različna oprema in naprave, ki potrebujejo napajanje. Kot so luči, sistemi AC, prezračevalni sistem, sistem blagajne, računalniški sistemi, varnostni sistemi ali druga ključna oprema. Rezervni ali rezervni dizelski agregati ne ohranjajo le luči, ampak lahko tudi ohranjajo delovanje zgoraj omenjenih sistemov, poleg tega pa lahko vzdržujejo in tečejo redne dnevne operacije, da pomagajo ublažiti izgubo dobička in izgubo produktivnosti.

 

Nepremičnine / Upravljanje nepremičnin

industrijski rezervni generator

Zagotavljanje, da imajo vaše stranke in najemniki vedno potrebno energijo, tudi v primeru izpada električne energije, je pomemben vidik upravljanja nepremičnin. Ne glede na to, ali je nepremičnina poslovna, stanovanjska, izobraževalna, medicinska ali industrijska, lahko rezervni kompleti dg igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti strank in najemnikov. Na primer, v primeru izpada električne energije lahko rezervni agregat vzdržuje neprekinjeno delovanje vseh tekočih stopnic, dvigal, sistemov za gašenje požarov, opozorilnih sistemov, črpalnih črpalk in sistemov za ogrevanje/hlajenje. Če se kateri koli najemnik zanaša na reševalne medicinske pripomočke ali transportne naprave, lahko rezervni generator zagotavlja potrebno energijo.

 

Medicinska industrija

Dizelski generator Cummins

Bolnišnice so polne reševalnih medicinskih pripomočkov in objektov, ki jih med tekom običajno ni mogoče izklopiti, še posebej, ko je v operaciji. Na to opremo se zanašajo tudi operacijske sobe in bolnišnični centri urgence. V primeru izpada električne energije dizelski agregati zagotavljajo rezervno napajanje in pomagajo tem zdravstvenim ustanovam vzdrževati pomembno opremo, kot so bolniki na oddelku za intenzivno nego in tisti na kisikovih črpalkah.

 

Gradbeni projekti

Tovarna generatorjev

Dizelski agregati so pomemben kos opreme, ko gradbena podjetja delajo na novem projektu. Dizelski agregati so znani po svoji vzdržljivosti, pa tudi po vsestranskosti za vodenje projektov vseh vrst in velikosti. Z značilnostmi kompaktne strukture in enostavne namestitve lahko gradbena podjetja zgradijo vir energije hitro in poceni ter delajo na projektih, ki se nahajajo izven glavnega električnega omrežja in nimajo vzpostavitve električne infrastrukture za svoje delovišče. Poslovni dizelski agregati pomagajo preprečiti zamude ali zastoje pri projektih, saj lahko zagotavljajo neprekinjeno napajanje in pomagajo ohranjati projekcije na pravi poti za dokončanje. Dizelski generatorji ne napajajo samo svetlobnih virov, temveč tudi opremo, ki bi lahko bila ključnega pomena za opravljanje posebnih nalog in gradbenih operacij.

 

Rudarske operacije

industrijski rezervni generator

Rudarske regije so vedno daleč od mesta in glavnega omrežja. Rudarska industrija se zanaša na težko opremo, kot so luči, vrtalni stroji, tekoči trakovi, rudniška dvigala, stroji za izkopavanje, drobilni stroji, stroji za vibracijska sita, sistemi za pranje rudarstva in žerjavi. Večino teh potreb po energiji pokrijejo dizelski generatorji v rudarski industriji. Ne glede na to, kaj se rudari, so prenosni dizelski generatorji idealni za zadovoljitev potreb v različnih rudarskih pogojih.

 

Telekom stolpi

Dizelski generator Cummins

Milijoni se ne zanašajo le na telekomunikacijske stolpe pri telefoniranju in pošiljanju besedilnih sporočil. Telekomunikacijski stolpi so bistvenega pomena tudi pri omogočenih reševalnih službah, policiji, bolnišničnem osebju in mnogih drugih, ki sodelujejo pri kritičnih operacijah za komunikacijo med seboj. Predstavljajte si, da pride do izpada električne energije in se porušijo telekomunikacijski stolpi? Komunikacija na tem območju bi prenehala. Dizelski agregati se običajno uporabljajo za zagotavljanje rezervne energije za telekomunikacijske stolpe in zagotavljanje, da lahko neprekinjeni komunikacijski kanali ostanejo in delujejo v tistih kritičnih trenutkih.

 

Podatkovni centri

Tovarna generatorjev

Dandanes je veliko podjetij odvisno od podatkovnih centrov za shranjevanje, varnostno kopiranje in obdelavo ključnih informacij. Podatkovni centri morajo neprekinjeno delovati na 100 % zaradi kritične vloge pri obdelavi, shranjevanju in ravnanju z občutljivimi podatki. Izguba električne energije zaradi izpada električne energije lahko negativno vpliva na procese podatkovnega centra, vključno z izgubo podatkov. Dizelski agregati so pogosto uporabljena rešitev za zagotovitev, da vsi podatki ostanejo nedotaknjeni in da se lahko vse operacije v podatkovnem centru nemoteno nadaljujejo v primeru izpada električne energije.

 


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)